Afrika

Afrika

Alej baobabů - Madagaskar

Dovolená Madagaskar

20.07.2017 / Články / Afrika / Madagaskar

Láká vás dovolená na Madagaskaru? Neváhejte a navštivte tento úchvatný ostrov co nejdřív! Dovolená na Madagaskaru se dá absolvovat buď se skupinou (s průvodcem cestovní kanceláře) nebo individuálně. Vyzkoušejte dovolenou na míru - dovolenou na Madagaskaru. Vyrazte na Madagaskar i s dětmi - budete nadšení!

více...

Maroko - velbloud na Sahaře

Maroko křížem krážem

08.05.2015 / Články / Afrika / Maroko

Maroko - nejzápadněji položená země v severní Africe v sobě mísí vliv arabského, afrického a evropského světa. Najdete zde starobylá královská města, nakoupíte na kouzelných bazarech a ochutnáte typické speciality z místní kuchyně. K odpočinku přímo vybízejí dlouhé písčité pláže na pobřeží Středozemního moře i Atlantského oceánu.

více...

Sirotčinec Tchukudu Kids, Goma

Se sopkou nad hlavou a válkou za humny

21.04.2013 / Články / Afrika / Kongo (Demokratická republika Kongo)

Demokratická republika Kongo je nechvalně proslulá dlouholetými občanskými konflikty a válkami. Zejména v provinciích Severní Kivu a Jižní Kivu se běžným stalo hromadné znásilňování žen, dívek i dětí. 

více...

Gorila východní (Gorilla beringei graueri)

Zapomenuté gorily v Kongu

25.03.2013 / Články / Afrika / Kongo (Demokratická republika Kongo)

Národní park Kahuzi-Biega ve východním Kongu ukrývá největší poddruh gorily. Tím je gorila východní neboli Grauerova (Gorilla beringei graueri). Setkání s těmito obry je nezapomenutelným zážitkem. Navíc se zde nabízejí skvělé fotografické příležitosti.

více...

Tanečník Intore - Rwanda

Z pytláka tanečníkem Intore

15.03.2013 / Články / Afrika / Rwanda

Ochrana horských goril v národním parku Volcanoes ve Rwandě je v zájmu místních obyvatel. Vesnice Iby’iwacu Cultural Village je toho důkazem. Z bývalých pytláků jsou dnes skvělí tanečníci tradičních tanců Intore. Jejich excentrická taneční představení Intore obdivují turisté.

více...

Alej baobabů (Baobab Alley)

Zajímavosti o Madagaskaru

29.01.2013 / Články / Afrika / Madagaskar

Madagaskar je nejstarší ostrov na Zemi. Před zhruba 167 mil. let byl Madagaskar součástí jednoho pevninského celku zvaného Gondwana. Bylo to období, kdy světu vládli dinosauři. Madagaskar je čtvrtý největší ostrov na světě.

více...

Rwenzori - obří lobélie (Lobelia becquaertii)

Pohoří Rwenzori

29.01.2013 / Články / Afrika / Uganda

Národní park Rwenzori leží v západní Ugandě na hranicích s Demokratickou republikou Kongo. Rozloha národního parku Rwenzori je téměř 1 000 km2, z toho 70 % leží v nadmořské výšce přes 2 500 m. Ve Rwenzori najdete třetí nejvyšší vrchol Afriky.

více...

Lemur Sifaka Coquerelův

Lemuři

24.08.2012 / Články / Afrika / Madagaskar

Předpokládá se, že předkové dnešních lemurů obydleli Madagaskar před zhruba 60 miliony let. Protože je zde neohrožovali žádní jiní „neprimátí“ savci, lemuři se úspěšně rozšiřovali a vyvinuli se do nejrůznějších podob a velikostí.

více...

další články